Aktuellt

Wideroos vill se fortsatta åtgärder för ensamförsörjarnas ställning

Riksdagsledamot Ulla-Maj Wideroos är nöjd över att regeringen vidtar åtgärder för att förbättra ensamförsörjarnas ställning i samhället. För att den sociala rättvisan ska förverkligas för ensamförsörjarnas del krävs ändå ytterligare arbete. Wideroos och Sfp har konsekvent jobbat för att förbättra ensamförsörjarnas ekonomiska situation.
SFP
12.10.2011 kl. 16:05

Nylund: Inkomstpolitisk helhetsuppgörelse också för jordbruket

Statsbudgeten är krass för landsbygdsnäringarna, säger riksdagsledamot Mats Nylund.
SFP
11.10.2011 kl. 11:01

Nylander: Dags att fundera på alternativ till nuvarande Helibanan

- Det står tämligen klart att den linjedragning för Helibanan som länge funnits i landskapsplanen för Östra Nyland inte får stöd inom Nylands förbund, konstaterar riksdagsledamot och Borgå stadsfullmäktiges ordförande Mikaela Nylander efter det att styrgruppen för landskapsplanen sammanträdde på måndagen.
SFP
10.10.2011 kl. 15:35

Thors: En sk vinjett-avgift för trafiken bör övervägas

- För att balansera statsekonomin innehåller förslaget till statsbudget vissa skärpningar av beskattningen av trafiken. Vi vet att våra transportföretagare idag har stora utmaningar, också genom konkurrens av företagare som har lägre bränslekostnader, konstaterade riksdagsledamot Astrid Thors i remissdebatten om budgetförslaget.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
10.10.2011 kl. 17:00

Språkkvoter tryggar Finlands tvåspråkighet

Finland är, enligt grundlagen, och har alltid varit, ett tvåspråkigt land. Ett land där både den finska och svenska befolkningens rättigheter att få service på sitt språk tryggas enligt lag. Ett land som vill och ska vara jämlikt på denna punkt. Ett land, där regeringen tydligt uttalat att tvåspråkigheten är en rikedom.
Anna-Maja Henriksson
09.10.2011 kl. 10:05

Gestrin: Svenska kvoter inget privilegium!

Svenska Finlands folkting har med förvåning tagit del av undervisningsminister Jukka Gustafssons uttalande om att alla ska ha lika möjligheter att komma in vid universiteten, ingen befolkningsgrupp ska ha några privilegier och om möjligheten att ministeriet kan ingripa i universitetens val av studeranden.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
05.10.2011 kl. 12:33

Gestrin föreslår ändring av namnlagen

Christina Gestrin har lämnat in ett skriftligt spörsmål om ibruktagandet av mellannamn i Finland.
Riksdagsgruppen Riksdagsgruppen
29.09.2011 kl. 14:51

Gruppanföranden

Finlands säkerhets- och försvarspolitik

16.06.2009 kl. 10:35

Responsdebatt om budgetramarna 2010-2013

Som en följd av den ekonomiska krisen har hittills omkring 3 miljarder euro anvisats för stimulansåtgärder i vårt land – detta motsvarar omkring 1,5 % av BNP – en stor andel också med EU-mått mätt. Alla åtgärder som vidtas måste ha som målsättning att återställa tillväxten och balansen i vår ekonomi, motverka arbetslöshet och trygga vår betalningsförmåga – speciellt på lång sikt.
03.06.2009 kl. 13:35

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00

Statsrådets redogörelse om EU-politiken

26.05.2009 kl. 10:35

Remissdebatt om statsrådets EU-redogörelse

Av statsrådets redogörelse över EU-politiken framgår regeringens vision om hur EU ska se ut, fungera och utvecklas till år 2020. Svenska riksdagsgruppen framhåller vikten av att alla skall kunna känna sig representerade i Bryssel och delaktiga i den politik som förs i EU.
16.04.2009 kl. 17:00

Responsdebatt om första tilläggsbudgeten

Trots att vi skött vår egen ekonomiska politik bra de senaste åren och kunnat både förbättra välfärden och korta av på vår statsskuld är vi mitt i den ekonomiska kris som startade i höstas på fastighetsmarknaden i USA och snabbt spred sig. Alla undersökningar pekar på att vi får lov att räkna med kärva år. Hur kärva de blir vet vi väl med säkerhet först efteråt. Nu måste vi hålla hjulen i rullning, stimulera sysselsättningen och upprätthålla tryggheten och basservicen för alla. Samtidigt måste vi ta sikte på en framtid där sysselsättningsgraden är hög, eftersom det utgör grunden för en hållbar välfärd.
18.03.2009 kl. 16:00

Interpellation om regeringens ställningstagande till högre pensionsålder

Vi har upplevt dramatiska veckor i politiken, något som har sin naturliga bakgrund i det som har hänt i världsekonomin men som också har med vårt lands åldersstruktur och arbetsmarknad att göra. Med stor tillfredsställelse kan vi notera att förståelsen för regeringens framförda förslag till åtgärder börjar vinna allt större understöd.
11.03.2009 kl. 16:30