Aktuellt

Rehn-Kivi till social- och hälsovårdsutskottet

Svenska riksdagsgruppens nya ledamot Veronica Rehn-Kivi som har ersatt Carl Haglund i riksdagsgruppen får plats i två riksdagsutskott. Hon lanseras av riksdagsgruppen till social- och hälsovårdutskottet och till arbets- och jämställdhetsutskottet.
Svenska riksdagsgruppen
24.08.2016 kl. 14:50

Tio punkter för att förbättra sysselsättningen

Svenska riksdagsgruppens uttalande från sommarmötet 2016:
Svenska riksdagsgruppen
24.08.2016 kl. 15:36

Samarbete räddar IC-hållplatsen i Kyrkslätt

Tågresenärerna i Västnyland kan fr.o.m. december i år glädjas över att IC-tågen kommer att stanna i Kyrkslätt en extra gång både på förmiddagen och på eftermiddagen
Anders Adlercreutz och Thomas Blomqvist
23.08.2016 kl. 08:37

Nylund kräver rättvisa i dagligvaruhandeln

SLC:s viceordförande, riksdagsledamot Mats Nylund, pekar på en obalans i livsmedelskedjan då de två stora kedjorna i dagligvaruhandeln uppvisar toppresultat, livsmedelsförädlingsföretagen går knaggligt och primärproducenterna, bönderna, upplever den värsta lönsamhetskrisen sedan kriget
Mats Nylund
18.08.2016 kl. 15:57

Avgiftsfri småbarnspedagogik räcker inte

Riksdagsledamot Mikaela Nylander vill att även att hemvårdsstödet och familjeledigheterna reformeras:
Mikaela Nylander
17.08.2016 kl. 12:24

Regeringen försvagar asylsökandes rättsskydd

Riksdagsledamot Anna-maja Henriksson tar avstånd från att regeringen fortsätter sin inhumana flyktingpolitik.
Anna-Maja Henriksson
13.08.2016 kl. 08:26

Mer Europa betyder mer jämlikhet och mindre rasism

Önskan från Storbritanniens folk om att lämna EU har medfört stora ekonomiska konsekvenser för både Storbritannien och Europa.
Eva Biaudet
01.07.2016 kl. 14:14

Gruppanföranden

Responsdebatt om Statsrådets EU-redogörelse

Också Svenska riksdagsgruppen sällar sig till skaran av röster som tycker att det är viktigt att oftare diskutera EU, Finlands roll i unionen och unionens framtid.
26.05.2009 kl. 15:00

Statsrådets redogörelse om EU-politiken

26.05.2009 kl. 10:35

Remissdebatt om statsrådets EU-redogörelse

Av statsrådets redogörelse över EU-politiken framgår regeringens vision om hur EU ska se ut, fungera och utvecklas till år 2020. Svenska riksdagsgruppen framhåller vikten av att alla skall kunna känna sig representerade i Bryssel och delaktiga i den politik som förs i EU.
16.04.2009 kl. 17:00

Responsdebatt om första tilläggsbudgeten

Trots att vi skött vår egen ekonomiska politik bra de senaste åren och kunnat både förbättra välfärden och korta av på vår statsskuld är vi mitt i den ekonomiska kris som startade i höstas på fastighetsmarknaden i USA och snabbt spred sig. Alla undersökningar pekar på att vi får lov att räkna med kärva år. Hur kärva de blir vet vi väl med säkerhet först efteråt. Nu måste vi hålla hjulen i rullning, stimulera sysselsättningen och upprätthålla tryggheten och basservicen för alla. Samtidigt måste vi ta sikte på en framtid där sysselsättningsgraden är hög, eftersom det utgör grunden för en hållbar välfärd.
18.03.2009 kl. 16:00

Interpellation om regeringens ställningstagande till högre pensionsålder

Vi har upplevt dramatiska veckor i politiken, något som har sin naturliga bakgrund i det som har hänt i världsekonomin men som också har med vårt lands åldersstruktur och arbetsmarknad att göra. Med stor tillfredsställelse kan vi notera att förståelsen för regeringens framförda förslag till åtgärder börjar vinna allt större understöd.
11.03.2009 kl. 16:30

Remissdebatt om tilläggsbudgetförslaget

Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider.
Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider.
12.02.2009 kl. 15:00

Remissdebatt om tilläggsbudgetförslaget

Den ekonomiska recessionen är ett faktum. Det som överraskat oss alla nu är snabbheten i nedgången. Det enda vi kan fråga oss nu är bara hur djupt ekonomin sjunker och när vi igen börjar gå mot ljusare tider. Läget är detsamma i alla länder, den globala ekonomin visar sig nu från sin sämsta sida. I alla länder brottas man även med stimulanspaket för att stimulera åtminstone den egna ekonomin och konsumtionen för att, som president Obama sagt, krisen inte skall bli en katastrof. Också vårt stimulanspaket behövs – det ger oss en god chans att klara läget. Regeringen har reagerat snabbt, men måste ännu ha beredskap till snabba åtgärder under hela 2009. Vi måste hålla jämna steg med övriga världen.
12.02.2009 kl. 17:40